Logo Small

Food Court Auchan, un perimetru familiar, practic si dinamic

Solutiile de mobilare de la Sensio reusesc intotdeauna sa ofere identitate spatiilor sofisticate si pretentioase, dar in egala masura confera personalitate unor locuri ce sunt de regula tratate in mod generalist. Destinate traficului intens si unei mase eterogene de clienti, astfel de zone au totusi necesitati distincte, pe care specialistii de la Sensio le abordeaza in functie de o serie de parametri specifici. Food Court-ul din cadrul magazinului Auchan Titan este cea mai recenta dovada ca la noi o alegere a mobilierului potrivit tine cont de fiecare spatiu in parte.

  Sensio_Auchan_Titan_12_small  

Pentru un Food-court este esentiala o pastrare a rutinei vizuale si un echilibru al volumelor. Aici fiind vorba de un spatiu arhitectural amplu si de un centru comercial modern, dar de o amenajare care trebuie sa aminteasca de familiarul fast food-urilor, optiunea pentru mobilier simplu si confortabil a venit firesc. Formele par sa conteze mai putin – cu cat mai simple, cu atat mai bine. Aceasta deoarece amenajarea pieselor de mobilier trebuia facuta in asa fe lincat sa nu favorizeze vreuna dintre firmele sau marcile localurilor de pe margini. De asemenea, trebuia sa ofere dinamism, pentru incurajarea traficului si sustinerea diversitatii clientelei.

  Sensio_Auchan_Titan_19_small  

Cum obtii asadar o neutralitate a aranajamentului general, dar si un impact vizual prietenos? Folosind culori putine, dar intense. Si cum rosul, galbenul si portocaliul creeaza, conform multor studii legate de cromatica spatiilor, pofta de mancare, ele au fost alegerea ideala. Mult alb si gri, plus suprafetele nichelate ale picioarelor de mese si scaune creeaza si fundalul necesar pentru echilibru vizual.

Sensio_Auchan_Titan_2_small     Sensio_Auchan_Titan_3_small     Sensio_Auchan_Titan_1_small  

O strategie corecta de amenajare a unui spatiu atat de vast si usor de generalizat priveste si materialele utilizate pentru mobilier, formele alese si felul in care acestea pot fi instalate in spatiul dedicat. In zona din jurul spatiului de joaca, optiunea pentru confort si profitabilitate s-a obtinut cu mobilier din PVC de calitate, care nu se rupe usor si care, gratie formei ergonomice, atrage la o sedere mai indelungata (aceasta raportat la timpul mediu petrecut in astfel de spatii).

Sensio_Auchan_Titan_17_small

 Sensio_Auchan_Titan_7_small

 

Mesele rotunde, cu scaune confortabile, creeaza ambientul ideal pentru nise meseni comunicativi, in timp ce mesele patrate ofera spatiu de manevra si posibilitatea de a fi alipite unele de altele, gratie laturilor drepte, in conformatii diverse. Scaunele tip fotoliu alterneaza si ele cu scaune simple si practice, usor de transaportat si de mutat. Cum serviciile in astfel de zone sunt minime, materialele si suprafetele de curatat trebuie sa fie rezistente.

Sensio-Auchan_Titan_15_small     Sensio_Auchan_Titan_11_small  

Canapelele cu forme ergonomice si organice, cu suprafete in culori neutre, picioarele metalice si cele nichelate ale mobilierului se adauga la materialele de baza, fiecare material facilitand curatarea usoara. Intr-un food court nu este nevoie sa creezi cele mai rafinate conditii de luat masa, cu atat mai mult cu cat mancarea poate fi comandata si la pachet, insa trebuie mentinute si zone de confort.

Sensio_Auchan_Titan_5_small

Densitatea populatiei care circula prin acest spatiu impune crearea a cat mai multe locuri de luat masa, dar pe de alta parte intre mese trebuie lasat spatiu suficient pentru trafic, insa si pentru carucioarele de cumparaturi si plasele care pot aglomera locul. Un food court poate fi loc de oprire zilnica pentru o serie de persoane, nu doar pentru cumparatorii magazinului, deoarece ofera pe un perimetru restrans o serie de alternative culinare: mancare traditionala sau fast food, cafea sau sucuri la preturi minime etc. Spatiul de joaca aferent in acest caz multiplica insa potentialii vizitatori zilnici si creste numarul popasurilor facute dupa cumparaturi.

Sensio_Auchan_Titan_18_small

Login

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram