Logo Small

In Schengen esti liber sa te relaxezi

Nu este in Luxemburg, ci in Bucuresti, dar se numeste Schengen si a fost recent deschis. Numele  bistroului de pe Calea Victoriei, nr. 21-23, totodata bar si cafenea, ne-a inspirat alegerea mobilerului si crearea ambientului potrivit intr-un loc intens circulat, central si care putea atrage cele mai variate tipuri de clientela. Neutralitatea insasi este un concept ce a meritat folosit in acest caz, asadar mobilierul adus de Sensio se afla la frontiera dintre confort si functionalism, in timp ce calitatea corespunde standardelor internationale.

Zona turistica in care se afla Schengen Bistro & Bar, deschiderea spre o strada intens circulata, pe care ferestrele mari, de sus pana jos, o pun si mai bine in valoare,  fac din acest local un spatiu cu specific urban puternic. Clientela Schengen impunea, asadar, un singur tip de personalizare: conceptul de pauza, de timp liber intre doua drumuri, de moment de respiro in agitatia traficului citadin. S-a optat astfel pentru un mobilier liniar, echilibrat si dinamic, cu un design contemporan, alternandu-se scaunele de bar cu cele de bistro si mesele joase cu cele inalte.

A rezultat un mediu in care se simt ca acasa atat turistii straini care transmigreaza Calea Victoriei in cautarea atractiilor din Centrul Vechi, cat si turistii locali, agenti si oameni de business etc. in cautare de o pauza de o cafea, de un moment de respiro sau de un loc central de intalnire. Seara, era nevoie si de un bar urban perfect accesibil, care sa inspire activitate, interactiune umana, lucru pe care aranjarea perimetrala a “insulelor” create de masute, in jurul barului rotund, il rezolva in mod elegant. De asemenea, scena inaltata si sistemul de iluminare discret, cu spoturi inserate sub masti, pun in valoare spatiul si cresc atractia la orele serii.

Liberatea de miscare si confortul conteaza in orice ambient, dar cu atat mai mult aici, unde fluxul uman trebuie sustinut. Culorile neutre cresc confortul vizual si discretia, la fel si liniile simple, materialul natural, lemnul lacuit si matifiat, robust, inspirand stabilitate. Schengen Bistro & Bar a devenit prin amenajare un simbol viuzal al unei zone libere (de conformism) si fara granite (de gusturi), cu un aer occidental simplu, usor de identificat.

Login

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram