Logo Small

The Address

Mai bine decat acasa te simti doar in club. The Address, o provocare la adresa vietii de noapte

The Address (Centrul Vechi, Bucuresti, pe strada Covaci) a adus pentru specialistii Sensio provocarile interesante ale stilului industrial. De obicei, in cluburi de noapte, unde se asculta muzica si se danseaza, unii manageri au tendinta sa considera mobilerul ca cel mai putin important element. Pe de alta parte, caracteristica principala a stilului industrial in design este ca cere rationalizarea resurselor, ceea ce presupune refolosirea unor obiecte si piese cat mai vechi (nu comanda unora noi) si contravine functionalismului uzual in amenajari. Doua capcane care pentru managerul The Adddress si Sensio nu au functionat.

Cand va ganditi cum va fi decorat un spatiu, nu uitati ca elementul cu cel mai puternic impact decorativ este chiar… mobilierul ales. Acesta creeaza stilul general si este doar completat de accesoriile decorative. Totodata, prin aranjarea lui, mobilierul creeaza dinamica si volum, dar mai ales influenteaza felul in care oamenii ocupa  spatiile, lucru important in medii publice, cu interactiuni puternice intre indivizi.

In The Address, pentru a crea stilul industrial si un (doar usor) aer de fabrica suburbana, rolul principal revine  chiar meselor si scaunelor inalte. In afara de faptul ca distribuirea pieselor de mobilier de-a lungul peretilor sau de-a lungul barului face loc pentru interactiune, dans si dinamism, elementele inalte sunt asociate instinctiv cu nivelul aspirational al consumatorilor. In plus, aceastea au si impactul psihologic de a ajuta clientii sa priveasca lumea de la inaltime, cu incredere.

Rationalizarea resurselor, o necesitate luata in calcul, este simbolizata de amestecul de forme si modele de scaune, de materialele brute sau cu patina aparenta si de aspectul tabiilor meselor sau scaunelor din lemn (care par reconditionate, dat fiind amestecul de esente, culori si forme si combinatiile in puzzle ale acestora). Lemnul este insa minoritar intr-un spatiu care trebuie sa aminteasca de revolutia industriala, astfel picioarele metalice rezistente ale meselor se asorteaza cu tevile si plasele de sarma, cu restul accesoriilor decorative, cu vechi insemne comerciale si indicatoare imprimate pe pereti. In armonie, caramida, linoleumul, piatra si cimentul sunt lasate la vedere, de aceea culorile alese pentru mobilier sunt nu doar maron, ci au si nuante de cenusiu, albastru si negru.

O zona de lounge, cu vedere la spatiul din fata scenei, impune insa si o incetinire de ritm, realizata printr-o trecere la masute joase, scaune pe masura acestora si canapele lungi. Piesele scunde asigura continuitatea spatiului prin similaritatea de culori si forme, insa adaga “fabricii” si un “garage style” contemporan.

Login

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram