Logo Small

Marele Premiu al Concursului “Ora Ceaiului” organizat de Sensio si Revista Zeppelin

Dragi prieteni,

A venit şi momentul să aflaţi câştigătorul concursului  Ora ceaiului şi viitorul proprietar al balansoarului adus de Sensio Mobili de la Milano Design Week 2012. În fapt, cel pe umerii căruia am lăsat toate poverile jurizării, fotograful Dragoş Lumpan, a deliberat foarte repede şi ne-a anunţat chiar de ieri opţiunea sa, dar, pentru că ne place suspansul, am păzit cu străşnicie secretul până acum.

Iată-l!

Laureatul ediţiei esteeeeee...

Dragoş Ometita, cu fotografia “Ceai negru cu lapte” – care, de altfel, a fost apreciată şi de cei mai mulţi dintre voi, fiind a doua mare favorită a publicului, cu 109 de voturi. O imagine pe cât de simplă pe-atât de puternică, şi destul de riscantă, ca orice demers creativ cu „poantă“: greu de mulţumit, cum îl ştiţi, Dragoş Lumpan a apreciat că singurul artificiu –flipul vertical – putea lipsi foarte bine, dar cel mai important e că fotografia convinge, şi o face cu graţie.  

O menţiune specială merită şi propunerea Evei – „Pisici, stele şi ceai în camera mea“, un contracandidat redutabil, dacă prelucrarea digitală a imaginii ar fi fost mai discretă: ne-am fi dorit mult să vedem şi originalul, pentru că intervenţia peste fotografie (presărarea acelor fulgi albi, sau steluţe, pe toată suprafaţa – cu misterioasa excepţie a pisicii negre, ce pare de neatins) asigură întregului cadru un iz arbitrar. Recomandăm mai multă prudenţă şi parcimonie în mânuirea softurilor de prelucrare a imaginii.

Încă o menţiune se cuvine fotografiei Dariei Răducanu - Ceaiul de la ora 5 – pe care o veţi regăsi, alături de primele două, şi în paginile următoarei ediţii Zeppelin. Am apreciat mult demersul, organizarea fotografiei  (ne-am fi dorit mai mulţi astfel de participanţi creativi), dar suntem convinşi că rezultatul putea fi mai bun, mai rece sau mai fierbinte – vom şti când vom vedea :). Data viitoare!

Felicitări şi mulţumiri tuturor! Reverenţe prietenilor de la Sensio Mobili pentru colaborare şi minunatul premiu pe care l-au oferit! Să ne revedem cu bine, la înălţime!

www.zeppelin-magazine.net/concurs.php

www.sensio.ro

Login

Visit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On Instagram